Gjatë WWDC 2020, Apple prezantoi edhe funksionin CarKey, një veçori të re që do të vijë sëbashku me iOS 14. Automjeti i parë që mbështet këtë karakteristikë është BMW 5 Series i vitit 2021. CarKey përdor komunikim në afërsi në terren (NFC) dhe një pronar duhet të mbajë një iPhone ose Apple Watch afër një pjese të derës për të punuar ky sistem.

Personi duhet të vërtetojë identitetin e tij duke përdorur ose Face ID ose Touch ID, dhe më pas automjeti zhbllokohet. Apple nuk përmendi asnjë prodhues automjetesh që përdorin CarKey përveç BMW-së.

Një çelës digjital nuk është një ide e re në industri sepse Tesla dhe Hyundai ofrojnë zgjidhje të ngjashme. Sidoqoftë, zbatimi i Apple është paksa i ndryshëmfi. Apple tashmë është duke punuar për të zgjeruar këtë teknologji. Apple njoftoi gjithashtu disa përditësime të vogla për CarPlay gjatë WWDC.

Kategoritë: , , ,

0 komente:

Post a Comment