Ka mbërritur zyrtarisht standarti Unicode 12.0 i cil përmban 554 karaktere të reja, duke arritur në 137.929 në total. Vijnë katër sisteme të reja karakteresh (script), që arrijnë në 150 dhe 61 emoji të reja. Unicode 12 do të përmbajë edhe disa modifikime për sa i përket rregullores që përcakton standartet.


Do të duhet kohë përpara se të gjitha platformat software të integrojnë këtë standart. Sipas Emojiedia, Twitter do të jetë ndër të parët dhe do të nisë që këtë muaj. Ndërsa për sa i përket Apple dhe Google, do të duhet më shumë kohë, por do të vijnë brenda vitit 2019. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment