iPhone XS dhe iPhone XS Max përdorin ekranet më të fundit OLED, të cilat Apple i ka cilësuar si më të sigurtë për shëndetin e syve. Hulumtimet nga Universiteti Tsing-Hua kanë zbuluar se drita blu është më pak e përhapur në ekranin e ri OLED të iPhone XS Max krahasuar me ekranin e vjetër LCD në iPhone 7.

Drita blu është e lidhur me një rrezik më të madh të kancerit, diabetit, mbipeshës, depresionit dhe dëmtimit të syve. Pra, siç mund të imagjinoni thjesht duke ulur këtë dritë blu, njerëzit kanë gjasa të jenë më pak të rrezikuar në shëndetin e tyre. Kjo, e shoqëruar me varësinë nga telefoni, ka të ngjarë të jetë pjesë e arsyes pse Apple integroi funksionin Screen Time në iOS 12.

Hulumtimi zbuloi se ekrani i ri OLED me 6,5 inç në iPhone XS Max kishte nivele të përcaktueshme të ekspozimit dhe një rezultat më të mirë të ndjeshmërisë ndaj shtypjes së melatoninës. Pra, në të ardhmen do të kemi ekrane më të shëndetshëm. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment