Siç ju kemi njoftuar më parë, Apple ka mbajtur dje një event special në të cilin janë prezantuar versionet e reja të MacBook Pro, Mac Mini dhe iPad Pro. Në këtë artikull duam të fokusohemi tek iPad Pro i cili vjen në 2 versione nëse  e klasifikojmë sipas dimensioneve të ekranit, 11 dhe 12.9 inch.

Por le të shikojmë në detaj se cilat janë karakteristikat e tij.

Ekrani
Ju mund të zgjidhni midis 2 versioneve, atë me dimensione 11-inch ose versionin me dimensione 12-inch. Përsa i përket kualiteti, të dy versionet integrojnë teknologjinë Liquid Retina e cila gjëndet tek iPhone XR dhe garaton densitet prej 264ppi por në dimensionet e iPad, ai duket shumë më bukur se sa në iPhone.

Fotokamera
Apple ka integruar në të 2 versione një fotokamer me kualitet 12 Mpx por ndryshe nga iPhone, teknologjia Dual Camera nuk është prezente. Gjithsesi nga testet e para, ajo premton të foto me kualitet shumë të lartë.


Kufjet Jack
Ashtu si në versionet e iPhone, edhe linja e iPad nuk do të ketë më vënd për kufjet Jack të cilat zëvëndësohen me fishën USB-C, pra iPad Pro nuk suporton më as fishat me teknologjinë Lightning. Gjithashtu suportohen dhe EarPod ose kufjet pa fije lidhëse.

USB-C dhe teknologjia 5K
Porta USB-C ju jep mundësinë të lidhini iPad Pro me një ekran i cili suporton kualitetin e ekranit me 5K. Kjo do të thote se iPad Pro mund të përdoret si një mini Mac dhe për të apasionuar dhe profesionistët e dizajnit, kjo është zgjidhja ideale.

Dizajni
Përsa i përket kësaj karakteristike Apple pothuajse e ka ndryshuar totalisht dhe format e tij janë me të vërtetë mbresëlënse. Elementi parë që nuk është më, është butoni Touch ID, ashtu siç ndodhi edhe me versionet e iPhone. Forma e këndeve tashmë ngjasojnë shumë me ekranin e një MacBook Pro duke sjellë në mëndie ndjesinë e një produkti profesional.  Mbi fotokamer vihen re zgjatimet e antenave të LTE që gjithsesi janë integruar mjaft mirë me ngjyrën e pjesës së prapme.  Lartësia totale është rreth 5.9mm.


Face ID
Kjo teknologji ju garanton maksimumin e sigurisë gjatë hyrjes në iOS ashtu siç ndodh edhe në iPhone. Me heqjen e butonit Touch ID tashmë çdo funksion që ai kryente, do të merret direkt nga iteraksioni me ekranin.

Aksesorët
Aksesori më interesat dhe i dobishëm është stilolapsi elektrostatik i cili kryen me të vërtetë funksione fantastike për të apasionuarit dhe profesionistët e dizajnit. Apple e ka rinovuar plotësisht atë. Ndryshe nga versioni i vjetër, ai mund të karikohet pa patur nevojë të lidhet me fije, pra karikimi është Wireless. Mënyra se si karikohet është me të vërtetë interesante sepse do të mjaftojë ta afroni në pjesën e prapme të iPad dhe nëpërmjet një magneti ai do të rrijë ngjitur dhe do të nisë karikimi të cilin mund ta shikoni me një ikone specifike në ekran.


Tjetë aksesor i dobishëm është edhe tastiera Folio e cila vjen me një dizajn unik dhe kualitetin më të mirë në treg. Apple i beson këtij produkti dhe ju këshillon pikërisht atë.


Çmimi dhe komponentët hardware
Përsa i përket çmimit, versioni me dimensione ekrani per 11-inch do të kushtojë 799$ për vesionin me 64GB hapësirë dhe 999$ për versionin me 12.9-inch. Chip-i që të dy versionet integrojnë, është A12X me 8 corë dhe teknologjinë Neural Engine, të cilin Apple e ka prodhuar vetëm për iPad.


/iPhoneAlbania


Kategoritë: , ,

0 komente:

Post a Comment