Modelet e reja iPhone XS dhe XS Max vinë me dy karta SIM. Në Kinë ky konfigurim ofrohet përmes dy kartave fizike ndërsa jashtë Kinës njëra prej tyre është e-SIM. Por vetëm nëntë shtete ofrojnë mbështetje për këtë teknologji dhe ato janë:

  • Austri – T-Mobile
  • Kanada – Bell
  • Kroaci – Hrvatski Telekom
  • Republika Çeke – T-Mobile
  • Gjermani – Telekom, Vodafone
  • Hungari – Magyar Telekom
  • Indi – Airtel, Reliance Jio
  • Spanjë – Vodafone Spain
  • Bratini e Madhe – EE
  • SHBA – AT&T, T-Mobile USA, Verizon Wireless

Kartat elektronike eliminojnë nevojën për një fole fizike për katat SIM. Përkundrazi ato janë karta SIM të integruara dhe mjafton që operatori të ofrojë mbështetje për teknologjinë. Fillimisht kjo teknologji u soll tek Apple Watch Series 3. Ndërsa adoptimi global i e-SIM është i vogël, lançimi i pajisjeve me këtë teknologji mund ti detyrojë operatorët ta adoptojnë atë. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment