Ken Segall, drejtori kreativ i agjencisë publicitare që ke punuar 12 vite për Apple, gjithashtu edhe autor i fushatës Think Different, ka folur për një argument që diskutuar nga fansa nga e gjithë bota: A ka përfunduar inovacioni në kompaninë Apple pas ndarjes nga jeta të Steve Jobs? 

Segall ka deklaruar se nga njëra anë Steve Jobs ka luajtur një rol unik në ngjitjen e Apple dhe se asgjë nuk ka ndryshuar në këtë aspekt edhe nën drejtimin e Tim Cook:

Steve ishte unik dhe nuk do të zëvendësohet kurrë. Kështu që është e pamundur që Apple të jetë po ajo e pak viteve më parë. Por mendoj se ADN-ja e tij qëndron akoma aty, dhe ka njerëz të aftë që janë në gjëndje të drejtojnë kompaninë në mënyrë të suksesshme. Por, në përgjithësi, mendoj se inovacioni po ecën me hapa shumë më të ngadaltë kudo. 

Sidomos në tregun e smartphone-ve:

Mendoj se smartphone-t kanë arritur maksimumin e pjekurisë në këtë moment dhe se nuk duhet të presim ndonjë inovacion të madh për vitet e ardhshme. Por mund të trasformohen në lëndë e parë për kalimin në teknologjinë e mbathur që do të bëhet gjithmonë e më e avancuar. 

Segall e ka krahasuar tregun e samrtphone-ve me atë të kompjuterave, ku faktori formë ka nuk ka ndryshuar në 10 vjeçarin e fundit, duke sjellur vetëm përmirësime të vogla në performancë dhe dizajn. Po ju çfarë mendoni? /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment