Për pothuajse një shekull, transmetuesi britanik ka drejtuar një sërë radio stacionesh kombëtare dhe rajonale me efekt të madh në Britani të Madhe. Ndikimi i tyre, megjithatë, është zvogëluar në vitet e fundit, ndërsa podcast-ët dhe shërbimet e transmetimit të muzikës kanë shpërthyer në popullaritet.

Si përgjigje, Beeb ka përqafuar mediumin e podcast-it, duke paketuar shfaqje të reja dhe të gjata, përfshirë The Archers, Desert Island Discs dhe The Infinite Monkey Cage. Por kërcënimi i Spotify, Apple Music dhe tani YouTube Music vazhdon ende. Megjithatë, me aplikacionin BBC Sounds, organizata mund të ketë gjetur përfundimisht përgjigjen e saj.

Aplikacioni i ri i iOS dhe Android, i disponueshëm sot, përfundimisht do të zëvendësojë iPlayer Radio. Në thelbin e saj, shërbimi është ende një radio hibride dhe një luajtës i podcast.

Transmetuesi, megjithatë, është duke ndryshuar mënyrën se si sipërfaqet e tij përputhet më mirë me përvojën e gjetur në shërbimet kryesore të tilla si Spotify. Për shembull, ka koleksione, me etiketa si Chat Funny, Upgrade Your Life, Live Sessions dhe Dance Mixes.

Aplikacioni ka kategori gjithashtu, përfshirë hip-hopin, klasikën, krimin, shkencën dhe teknologjinë. Të gjitha këto përmbajnë një përzierje të podcastit të zgjedhur manualisht dhe radion me kërkesë.

Aplikacioni do të gjurmojë shprehitë tuaja të dëgjimit dhe më pas sugjeron shfaqje në një sektor të ri të rekomanduar për ju. “Ne duam të sigurojmë shumë rrugë të ndryshme,” tha Dan Taylor-Watt, Shefi i BBC iPlayer. “Për disa njerëz, zhanri do të jetë gjëja për të cilën u intereson, dhe për njerëzit e tjerë, do të jetë disponimi që ata ndodhen në atë kohë. Por gjithashtu, një fokus i madh është se si ne pastaj do t i prezantojmë ata me diçka tjetër.”/iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment