Apple ka penguar përditësimin e aplikacionit Telegram që kur Rusia kërkoi nga gjigandi i iPhone të hiqte shërbimin nga dyqanet e saj tha CEO dhe themeluesi i Telegram ditën e Enjte. Dy protesa të mbajtur në Moskë kërkonin nga qeveria të ndalonte censurimi e shërbimeve të internetit pas vendismit të Kremlinit për bllokimin e Telegram.

Rusia ndaloi përditësimin e Telegram në Prill pasi ky i fundit refuzoi ti dorëzonte çelësat e enkriptimit për të gjithë përdoruesit. Ndërsa Rusia ka vetëm 7% të përdoruesve të Telegram, ndalimi i Apple ka qenë me karakter global tha Durov. Ai tha se si rezultat nuk kishin pasur mundësi të përputhnin shërbimin me ligjin e ri Evropian GDPR brenda datës 25 Maj. /iPhoneAlbania

Kategoritë: , , ,

0 komente:

Post a Comment