Kompania Apple lëshoi ​​një nga raportet e saj vjetore të transparencës, dhe përveç numrave të zakonshëm për kërkesat për heqjen e llogarisë, kompania lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se së shpejti do të fillojë të raportojë për kërkesat e qeverisë për të hequr aplikacionet nga App Store. Këto kërkesa do të lidhen me shkeljet e supozuara ligjore dhe/ose të politikave, thotë Apple.

Këto shifra do të na tregojnë se sa shpesh qeveritë po përpiqen të bllokojnë aksesin në aplikacione të caktuara dhe sa prej atyre kërkesave u janë bindur. Google ende nuk i raporton specifikisht këto shifra për Play Store. Sa i përket kërkesave për tërheqje të aplikacioneve gjatë vitit të kaluar,qeveritë anembanë botës dërguan kërkesa për informacion  për më shumë se 29,718 pajisje. Të dhënat u siguruan në 79% të rasteve.

Ky numër në të vërtetë mund të jetë inkurajues, nëse konsideroni se Apple ka vërtetuar secilën prej këtyre kërkesave nga pikëpamja ligjore dhe ka përcaktuar që një shumicë dërrmuese ishin brenda të drejtave ligjore të zbatimit të ligjit. Qeveritë gjithashtu kërkuan informacion për më tepër se 3,358 llogari të Apple,dhe këto të dhëna u siguruan në 82% të rasteve. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment