Apple ka nënshkruar një partneritet me Ito World për të shtuar të dhënat për “bike sharing” në Apple Maps në mbi 175 qytete në 36 vende. Shërbimi është në përdorim dhe ju ndihmon të gjeni stacionin më të afërt duke shtypur “bike sharing” në shiritin e kërkimit ose emrin e shërbimit.

Edhe një herë, Apple zgjodhi të integrojë një set të të dhënave ekzistuese në vend të  bashkimit të këtyre të dhënave. Ito World ka punuar me dhjetëra kompani për të licencuar dhe normalizuar të dhënat për “bike sharing”. Në këtë mënyrë, Apple duhet të integrojë vetëm një model të të dhënave për të mbështetur qindra shërbime për “bike sharing”.

Apple nuk është duke filluar nga zero pasi kompania ka integruar disa të dhëna për këtë shërbim në një pjesë të vogël të qyteteve. Por ky është një përmirësim i madh në krahasim me të dhënat ekzistuese. Hartat Apple nuk ju tregojnë numrin e biçikletave në dispozicion.

Shpresojmë  që  kompania do ta shtojë këtë në një përditësim të ardhshëm. Ju jep vetëm adresën, emrin dhe informacionin e kontaktit për shërbimin, kështu që kjo veçori nuk do të zëvendësojë aplikacionet më të sofistikuara për përdoruesit lokalë.

Por kjo mund të jetë shumë e dobishme nëse jeni duke udhëtuar në një qytet tjetër dhe doni të shkoni me  biçikletë. Ndërsa emri i shërbimit është i ndryshëm në çdo qytet, shpesh përfundoni në Google duke kërkuar shërbime lokale për ndarjen e biçikletave. Me këtë përditësim, mund të shkruani “bike sharing” në çdo qytet dhe të gjeni emrin e shërbimit dhe vendin e stacionit më të afërt.

Apple Maps mbështet Citi Bike në NYC, Ford GoBike në San Francisko, BIKETOWN në Portland, Ciklet Santander në Londër, bicing në Barcelonë, BIXI në Montreal, CityCycle në Brisbane, nextbike në Gjermani, Austri, Kroaci, Zvicër, Mbretërinë e Bashkuar dhe dhjetra  të tjera.

Ky shërbim funksionon  dhe për  stacione në qytete më të vogla dhe gjithashtu  edhe në qytetet evropiane me qindra mijëra njerëz. Apple ka shtuar gradualisht më shumë të dhëna në hartat e Apple për të qenë i përshtatur me Google Maps. Aplikacioni tani mbështet harta aeroportuale dhe qendrash tregtare, udhëzime korsish, transport publik,etj.Distanca juaj mund të variojë, por duket se Apple  Maps tani mund të jetë një opsion i mirë për zonën tuaj lokale. Natyrisht, ky opsion nuk është ende i disponueshëm në Shqipëri. /iPhoneAlbania

Kategoritë: , , ,

0 komente:

Post a Comment