Apple deklaroi se ka larguar disa aplikacione nga App Store kinez, përfshirë aplikacionin e Microsoft, Skype, pasi qeveria e vendit tha se shkelte ligjet lokale. “Jemi njoftuar nga Ministria e Sigurisë Publike se disa aplikacione që ofrojnë shërbim Voice over IP nuk i përmbahen ligjeve lokale dhe duhet të hiqen nga App Store në Kinë,” deklaroi një zëdhënës i Apple.

Ndalimi i aplikacioneve solli një mori ankesash nga përdoruesit në Kinë. Skype është aplikacioni më i fundit që hyn në listën e platformave të internetit të ndaluara në Kinë pas Google, Facebook dhe Twitter. Vitin e kaluar qeveria Kineze nxori ligje të reja të cilat kontrollonin median online dhe opionin publik duke eliminuar zërat anti-Pekin. /iPhoneAlbania

Kategoritë: , , ,

0 komente:

Post a Comment