Të shpërndash vendndodhjen tënde në kohë reale tashmë është e mundur edhe në WhatsApp. Pas testit të bërë në versionin jopërfundimtar të aplikacionit, funksioni tashmë është zyrtarisht i disponueshëm për të gjithë. Si për përdoruesit iOS dhe për ata Android përditësimi do të bëhet gradualisht në javët e ardhshme dhe këtë e bën të ditur vetë çati në pronësi të Facebook në blogun e tij.

Kjo risi, e ngjashme me Messenger, mendohet si një “mënyrë e thjeshtë dhe e sigurtë” për ti thënë dikujt ku je. Si për shembull për të takuar miqtë apo për të lajmëruar familjarët që jeni në një destinacion. Përsa i përket privatësisë dhe sigurisë kompania siguron se është e mbrojtur nga kriptografia end-to-end dhe mund të zgjedhësh se me kë duhet ta shpërndash vendndodhjen,

Përdoruesi mund ta ndërpresë në çdo moment, dhe kjo risi funksionon edhe “në grupe”, çatin kolektiv ku është më shumë se një person. Në këtë rast nëse një nga pjestarët e grupit shpërndan pozicionin e tij në kohë reale, të gjitha pozicionet e tjera do të jenë të dukshme në të njëjtën hartë. /iPhoneAlbania

Kategoritë: , , ,

0 komente:

Post a Comment