Me iOS 11, Apple ka shtuar dy formate të reja për videot dhe fotot e shkrepura me iPhone. Këto dy formate do na bëjnë të kursejmë deri në 50% hapësirë pa humbur cilësinë e imazheve. Ky kursim do të interesojë si videot ashtu edhe fotot, por edhe shërbimin streaming live në iOS 11.

Formatet mund të zgjidhen nga menuja settings i iOS 11. Nga këtu mund të zgjedhim eHEIC për fotot dhe HEVC për videot. Bëhet fjalë për dy formate që janë shumë të mbështetur, duke qenë se imazhet shpëtohen në formatin JPG ndërsa videot në formatin .mov h.264.

Në iOS 11, edhe FaceTime shfrytëzon këtë format, duke siguruar një cilësi të lartë të imazheve edhe në praninë e një linje interneti jo shumë të mirë. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment