Me iOS 11, çdo përdorues mund të limitojë përdorimin e lokalizimit nga ana e aplikacioneve. Praktikisht, duke limituar qasjen me location data në iOS 11, aplikacionet nuk mund të kenë akses në këto informacione kur përdoren. Aplikacione si Uber dhe Waze përdorin location data edhe kur aplikacioni nuk është në përdorim, duke aktivizuar një monitorim të vazhdueshëm.

Me iOS 11, e gjithë kjo mund të limitohet, duke qenë se aplikacionet mund të kenë qasje me lokalizimin vetëm kur janë duke u përdorur nga përdoruesi, megjithëse zhvilluesit mund të mos e ofrojnë këtë mundësi. Falë kësaj risie, përdoruesi do të ketë disa avantazhe, si për sa i përket privatësisë ashtu edhe për sa i përket kursimit të baterisë. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment