Pak ditë përpara Konferencës së Zhvilluesve e cila pritet të mbahet javën e ardhshme në San Francisco, Apple zbuloi sesa kanë fituar zhvilluesit që kur u hapën dyert e dyqanit virtual App Store më 10 Korrik 2008. Në fillesat e tyre të gjithë i shikonin aplikacionet si një mision i pamundur. Por stastikat e ditëve të sotme tregojnë sesa gabim e kishim të gjithë.

Apple thotë se përgjatë 9 viteve të fundit zhvilluesit kanë fituar më shumë se 70 miliard dollarë. Sipas disa raportimeve të fundit App Store ofron dy herë më shumë mundësi sesa Google Play Store për tu bërë milioner.

Apple vijon më tej duke thënë se shkarkimi i aplikacioneve është rritur me 70% që nga viti i kaluar. Si rezultat abonimet me pagesë gjithashtu janë rritur më 58%. Kategoritë me rritjen më të madhe janë Games and Entertainment, Lifestyle, Health dhe Fitness. Ndërsa kategoria me rritjen më të shpejtë është Photos dhe Video. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment