Sipas Bloomberg, Google Assistant është gati për debutim në iOS dhe do të bëhet i disponueshëm nga kjo javë e cila përkon me Konferencën e Zhvilluesve I/O. Android Police gjithashtu ka raportuar një aplikacion i cili fillimisht do të ofrohet vetëm në SHBA. Google hoqi siparin e asistentit dixhital vitin e kaluar së bashku me telefonët Pixel ku edhe ngeli një ekskluzivitet deri në Mars kur debutoi në Marshmallow dhe Nougat.

Asistenti është një Siri i Google. Ai u përgjigjet pyetjeve, dërgon mesazhe dhe kryen veprime bazike. Sjellja e Google Assistant në iOS nuk do ta dëmtojë aspak Google sepse pjesa më e madhe e shërbimeve të motorit të kërkimit tashmë ofrohen në këtë platformë. Ndryshe nga Siri i cili hapet me një të prekur të butonit qëndror, Asistenti i Google duhet hapur nga aplikacionit. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment