Në këtë artikull do të vazhdojmë me serinë e teknologjive të mundshme të cilat përfliten se do të integrohen në iPhone 8. Sipas ekspertëve Apple po punon intensivisht për të sjellë teknologjinë AR (Augmentet Reality) e cila konsiston në shikimin direkt ose jo të një objekti ku detajet e tij përforcohen nga përpunimi kompjuterik i cili mund të bëhet nëpërmjet sensorëve të ndryshëm, inputeve audio ose video.

Sipas zërave në rrjet, iPhone 8 do të integrojë chip-in PrimeSens i cili kryen funksionet e skanimit 3D, njohje nëpërmjet simetrisë së fytyrës si dhe perceptimin e thellësisë ose distancës nga një objekt tjetër. Programi i parë që mund të shfrytëzojë këtë teknologji pritet të jetë Siri dhe në vazhdim ne do t'ju sjellim disa imazhe koncepte të krijuara nga dizajneri Gabor Balogh, ku shfaqet pikërsiht funksioni i Realitetit të Shtuar.


/iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment