Nga funksionet e reja të iOS 10 është edhe aplikacioni i ri Photos dhe mundësia për të kërkuar pesona, vende dhe objekte. Këta funksione e bëjnë më të thjeshtë gjetjen e fotove që po kërkojmë në librarinë tuaj. Duhet të klikoni tek butoni i kërkimit (xhami zmadhues) që ndodhet djathtas lart.Pasi të hapni dritaren e kërkimit dhe të shkruani fjalë që do ju ndihmojnë të gjeni fotot që dëshironi. Mund të vendosni emra personash, vende dhe objekte. Në pak minuta aplikacioni Photos do të ekzaminojë të gjitha imazhet që keni ruajtur në librarinë tuaj duke shfaqur vetëm ato që i përgjigjen kritereve të kërkimit tuaj.


Siç mund ta shikoni edhe në screenshot-in e mësipërm, aplikacioni do ju tregojë ekzaktësisht se sa foto korrispondojnë për fjalën që po kërkoni. Pasi të gjeni foton që po kërkonit, mund ta zgjedhni për ta shtuar në një album, ose të kryeni ndonjë veprim tjetër. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment