9 nga 10 persona vuajnë nga sindroma fantazëm e vibrimit, kur ata gabimisht mendojnë se celulari i tyre është duke vibruar në xhep, thuhet sipas një publikimi të fundit. Dr. Robert Rosenberger, një filozof dhe asistent profesori në Institutin e Teknologjisë në Gerogia, tha se fenomeni shkaktohet nga "zakonet e mësuara trupore".

Hulumtimi, i publikuar në revistën "Kompjuteri në Sjelljen Njerëzore", sugjeron se kur një person e lë celularin e tij në xhep, atëherë ai bëhet "pjesë e trupit" në të njëjtën mënyrë sikur kur vendosim syzet, që lehtë harrojmë se i kemi aty ku i kemi. Njerëzit më pas e përjetojnë një ndjenjë të tillë si lëvizje apo pulsim të muskujve të ngjashëm me vibrimin e celularit. /iPhoneAlbania

Kategoritë: , ,

0 komente:

Post a Comment