Gjenerata e re e iPhone 7 mund të ketë teknologjinë e re Li-Fi, e cila është 100 herë më e shpejtë se Wi-Fi. Një kod i ri i zbuluar tek sistemi iOS 9.3 beta tregon se Apple po planifikon të përfshijë teknologjinë Li-Fi brenda modeleve të ardhshme të iPhone. Li-Fi i transmeton të dhënat nëpërmjet dritës.

Ky sistem i ri i internetit me valë arrin shpejtësinë 224 gigabyte për sekondë, dhe ka potencialin për të revolucionuar përdorimin e internetit. Teknologjia Li-Fi është shpikur në vitin 2011 nga Harald Haas, nga Universiteti Edinburgh në Skoci.

Ky sistem përveç se më i shpejtë dhe i sigurt, është edhe më i besueshëm se lidhja tradicionale me Wi-Fi. Meqë dritat nuk mund të kalojnë përmes mureve, teknologjia Li-Fi është më e sigurt nga vjedhja e saj. /iPhoneAlbania

0 komente:

Post a Comment