iPad është një mjet i fuqishëm, sidomos kur bëhet fjalë për arsimin, dhe një propozim i ri në Mbretërinë e Bashkuar sugjeron se të burgosurit duhet të përfitojnë nga një teknologji e tillë. Sipas një raporti të publikuar nga The Telegraph, një këshilltar në Ministrinë e Drejtësisë në Mbretërinë e Bashkuar e ka bërë të qartë se iPad duhet të jetë një mjet i përdorur në sistemin e burgjeve për të ndihmuar të burgosuit të hapin horizontet e tyre.

Në krye të kësaj, të burgosurit mund të mbajnë kontakte me familjet e tyre nga brenda qelive, duke përdorur aplikacione të tilla si FaceTime ose Skype. Sipas ish-kreut të shërbimit të burgjeve, të paturit e iPad në qeli mund të bëjë kohën që të burgosurit kalojnë brenda tyre shumë konstruktive.

Në të njëjtën kohë, Dame Sally Coates, një ish-drejtor në këtë zonë, po kryen një rishikim të arsimit brenda sistemit të burgjeve në Mbretërinë e Bashkuar, dhe po konsideron gjithashtu propozime. Coates thotë se në qoftë se një i burgosur nuk kanë aftësitë e nevojshme për të marrë sërisht një punë pas masës së burgut, atëherë ata kanë më shumë gjasa të kryejnë prapë krime.

Në kohën e publikimit, Ministri i Drejtësisë Michael Gove është duke hedhur këtë si një propozim të vlefshëm, por vendimi nuk është marrë ende. /iPhoneAlbania

Kategoritë: , ,

0 komente:

Post a Comment