Unicode Consortium ka lëshuar Unicode 8, një përditëm që sjell mbështetjen për emoji të reja që mund të integrohen në iOS 9. Unicode 8 integron 7716 karaktere të reja, përfshirë simbole të reja me shkronja që mbështesin gjuhët afrikane, rrokje të vogla të gjuhës cherokee, simbolin e larit gjerorgjian, alfabetin arwi, etj.

Janë shtuar 37 emoji të reja dhe 5 emoji modifiers (variante që ofrojnë personazhe me ngjyra të ndryshme të lëkurës) që mund të përdoren në versionet e ardhshme të iOS dhe OS X. Nga 37 emoji-t e reja gjejmë simbole si: shishe shmpanje, hot dog, kokoshka, gjel deti, djathë, sufllaqe, etj... /iPhoneAlbania

Kategoritë: , , ,

0 komente:

Post a Comment