Sot kemi vendosur të mbledhim disa informacione dhe të krijojmë një artikull se si të konfigurojmë internetin në iPhone. Në këtë artikull do të rradhisim mënyrat e konfigurimit që ofrojnë katër kompanitë kryesore të telefonisë në Shqipëri, Vodafone, Eagle, AMC dhe Plus.

  • Vodafone
Konfigurim i Internetit
Përzgjidhni: Impostazioni/Settings
Përzgjidhni: Generali/General
Përzgjidhni: Rete/Network
Përzgjidhni: Network Dati Cellulare/Cellular Data Network
Te APN shkruani : vodafoneweb
Pasi keni ndjekur hapat e mësipërm mund të provoni të përdorni shërbimin e internetit në celularin tuaj.

  • Eagle 
Për të konfiguruar Eagle-Internet, ju mund të veproni në këtë menyrë:
Dërgoni SMS tek 54000 me tekstin: internet (hapësire) iPhone.
Pasi keni dërguar sms te 54000 me text internet iPhone ju do merrni dy sms: I pari është informues dhe I dyti përmban konfigurimet e Internet për aparatin tuaj.
- Hapni sms-ne e dytë (për këtë duhet të vendosni kodin 1234 që shfaqet në sms-në e parë).
- Shtypni ‘’Options’’ dhe nga lista që shfaqet zgjidhni ‘’save’’
- Në pyetjen ‘’Set as default settings’’ shtypni ‘’no’’

Shënime:
Procesi për aktivizimin e Internetit në aparatin tuaj është FALAS. Nëse I keni kryer këto udhëzime saktë dhe keni kredit të mjaftueshëm ju mund të përdorni Internetit në aparatin tuaj.

  • AMC
Shërbimi "Internet për të gjithë" u ofrohet të gjithë abonentëve AMC, me parapagesë dhe me kontratë. Shërbimin mund ta aktivizoni falas në disa mënyra:
Dërgoni SMS me tekst INTERNET tek 55510
Hyni falas në menynë AMC Easy (#100# buton telefonate)
Paraqituni në dyqanet AMC
Telefonojini Kujdesit ndaj Abonentit AMC në numrat 139 ose 144
Ky shërbim nuk ka pajtim mujor. 5 MB e para janë FALAS. Më pas cdo MB kushton 100 lekë (me TVSH).Për të aktivizuar secilën nga paketat e Internetit:

  • Plus
Hyni në KLIK PLUS #100# dhe ndiqni udhëzimet përkatëse
Telefononi në 140
Dërgo SMS te 131 me tekst:
i60 për Paketën Ditore
i250 për Paketën Javore
i1000 Paketën Mujore
Për më tepër, kur lundroni në Facebook si dhe www.plus.al (sipas kushteve të ofertës përkatëse) nuk do të shpenzoni MB e paketës që mund të keni aktivizuar.

Këto mënyra konfigurimi që paraqitëm ne në këtë artikull, janë ato bazë që ofrojnë këto kompani. Normalisht ka edhe shumë oferta të tjera interneti me abonime të ndryshme dhe me më shumë hapësirë lundrimi në internet. Për më shumë informacione dhe për oferta të tjera mund të interesoheni direkt tek kompanitë e mësipërme. (iPhoneAlbania) 

0 komente:

Post a Comment