Dev Team ka lëshuar azhornimin e shumë  pritur, për RedSn0w dhe PwnageTool që tani bëjnë të mundur jailbreak untethered për iOS 4.3.1. Në këtë guidë, ne do t'ju tregojnë procedurën e duhur për të bërë jailbreak të iPhonit tuaj me RedSn0w. Në këtë mënyrë ju keni mundësinë të shkarkoni aplikacione dhe lojra falas në iPhonin tuaj.

Kompatibel

  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPod Touch 3G
  • iPod Touch 4G

Cfarë ju duhet

  • Sistem operativ Windows ose Mac;
  • Një iPhonë nga ato që janë në listë kompatibël më sipër
  • Firmware 4.3.1 origjinal Apple (download);
  • Redsn0w 0.9.6rc9 për Mac (download);
  • Redsn0w 0.9.6rc9 për Windows (download).

 Guida

1. Krijoni një kartelë në desktop dhe rinominojeni atë atë "Pwnage".

2. Shkarkoni Redsn0w dhe pozicionojeni atë brenda kartelës “Pwnage” që sapo keni krijuar. Shkarkoni firmware 4.3.1 nga këtu dhe vendoseni brenda kartelës.

3. Estraktoni arkivin .zip të Redsn0w duke klikuar dy herë në të.

4. Lidhni iPhonin tuaj me kompjuterin dhe hapni iTunes. Seleksiononi iPhonin tuaj tek lista e modeleve majtas. Tani mbani shtypur butonin SHIFT (Windows) ose ALT (Mac) dhe klikoni tek butoni “Ripristina”.

5. Pozicionohuni tek kartelaa “Pwnage” ne desktop dhe seleksiononi fajlin .ipsw te firmware 4.3.1. Klikoni butonin “Choose” dhe vazhdoni.

6. Pasi keni mbaruar azhornimin/ripristinon, hapni kartelen PwnageTool ne desktopin tuaj dhe klikoni tek aplikacioni Redn0w. Pastaj klikoni tek butoni “Browse” dhe seleksiononi firmware 4.3.1 qe keni vendosur me perpara ne kartelen Pwnage. Klikoni tek Open.

7. Kur firmware eshte verifikuar nga Redsn0w, shtypni butonin Next dhe vazhdoni. Redsn0w do te pergatis fajlet qe novojiten per jailbreak.

 8. Tek dritarja qe vijon mund te modifikoni disa impostime per sa i perket jailbreak. Verifikoni qe opsioni “Install Cydia” te jete e seleksionuar dhe pastaj klikoni Next.

9. Lidhni iPhonin tuaj me kompjuterin dhe sigurohuni qe te jete i fikur. Klikoni Next per te vazhduar.

10. Redsn0w do tju ndihmoje tani qe te impostoni iPhonin tuaj ne modalitet DFU. Per ta bere kete duhet te mbani shtype butonin Power e Home sebashku per 10 sekonda, pastaj leshoni butonin Power dhe vazhdoni te mbani shtypur ate Home deri kur Redsn0w te identifikoje telefonin tuaj.

11. Telefoni juaj do te beje reboot dhe Redsn0w do te filloje te beje jailbreak.

12. Mbas perfundimit te procesit klikoni “Finish” , mbas nje reboot mund te zgjase edhe 5 min, keshtu do te keni nje iPhone jailbroken me Cydian te instaluar.

0 komente:

Post a Comment